Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@09:48:50 GMT

ایران در خرداد ماه چند بار لرزید؟ + نمودار

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۰۷۲۲۲

ایران در خرداد ماه چند بار لرزید؟ + نمودار

بر اساس آمار ماهیانه‌ای که مرکز لرزه نگاری ایران منتشر می‌کند، در خردادماه، ایران مجموعاً ۱۱۳۰ بار به لرزه در آمده که قوی‌ترین زمین لرزه ماه پیش نیز با قدرت ۵.۰ ریشتر مربوط به استان کرمان است.

خبرگزاری فارس: روزگذشته دو زلزله با قدرت ۵.۹ ریشتر استان‌های هرمزگان و کرمانشاه را متاثر از خود کرد و در این بین کرمانشاه با بیش از ۵۰ پس لرزه که ۹ بار آن قدرتی بیش از ۳ ریشتر داشته‌اند، رکوردار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابر آمار مرکز لرزه نگاری ایران، روزگذشته سه استان کرمانشاه، کرمان و هرمزگان از ساعت ۲۲ شب گذشته تا ۹ صبح امروز، ۴۱ بار لرزیده‌اند که نشان از تمرکز زمین لرزه‌ها در این سه استان است. تمرکز زمین لرزه‌ها نشان دهنده کانونی بودن زلزله در این استان‌ها است و باید مسؤولین امر در خصوص مدیریت بحران این استان‌ها در خصوص وقوع زمین لرزه‌های قوی‌تر برنامه‌ریزی دقیق‌تری داشته باشند تا سردرگمی و هرج مرج امداد رسانی که در زمین لرزه سال گذشته کرمانشاه شاهد آن بودیم، تکرار نشود.

بر اساس آمار ماهیانه‌ای که مرکز لرزه نگاری ایران منتشر می‌کند، در خردادماه، ایران مجموعاً ۱۱۳۰ بار به لرزه در آمده که قوی‌ترین زمین‌لرزه ماه پیش نیز با قدرت ۵.۰ ریشتر مربوط به استان کرمان و حوالی «راور» است.

بنابر این گزارش شبکه‌های لرزه‌نگاری مرکز لرزه‌نگاری کشوری در خردادماه ۱۳۹۷، تعداد نزدیک به ۱۱۳۰ زمین‌لرزه رخ داده در ایران و نواحی مرزی را ثبت و تعیین محل کرده‌اند. نمودار فراوانی زمین‌لرزه‌ها براساس بزرگی و «رومرکز» زمین‌لرزه‌های ثبت شده در شکل‌های زیر نمایش داده شده‌است.

در این ماه تعداد ۱۷ زمین‌لرزه با بزرگی بیش از ۴.۰ در داخل کشور توسط مرکز لرزه‌نگاری کشوری به ثبت رسیده است. بزرگ‌ترین زمین‌لرزه در داخل کشور در تاریخ ۱۳۹۷/۰۳/۲۳ با بزرگی ۵.۰ حوالی راور واقع در استان کرمان، رخ داده است.

 

فراوانی زمین‌لرزه‌های ایران و نواحی مجاور بر اساس بزرگی در خردادماه ۱۳۹۷

 

 

بنابر گزارش این مرکز، پراکندگی زمین لرزه‌های ایران نیز طبق نقشه رومرکز بدین شکل است. طبق اطلاعات منتشره، بیشترین زمین لرزه‌هایی که در ایران به وقوع پیوسته است، قدرتی بین ۴.۰ تا ۵.۰ ریشتر داشته‌اند که در نقشه زیر با دایره‌های آبی رنگ مشخص شده‌اند.

نقشه رومرکز زمین‌لرزه‌های ایران و نواحی مجاور در خردادماه ۱۳۹۷

 

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003Yax

منبع: فردا

کلیدواژه: ایران زلزله خرداد ماه کرمان نمودار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۰۷۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس ؛ رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در جزیره قشم گفت: این طرح در اجرای دستور رئیس جمهور در مسیر هوشمندسازی دستگاه هاست.
محمد حسن نامی افزود: با هوشمندسازی فرآیند‌ها و زیرساخت‌های مدیریت بحران به دنبال این هستیم که کمترین تلفات انسانی و حادثه دیده را در اثر وقوع حوادث طبیعی و در زمان بحران‌ها داشته باشیم.

بیشتر بخوانید؛ توزیع ۱۲۰ میلیارد تومان برای جبران خسارت زلزله در هرمزگان
معاون اجرایی مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران هم گفت: با راه اندازی نخستین ایستگاه لرزه نگاری قشم، هوشمندسازی زیرساخت‌های مدیریت بحران در استان هرمزگان و جزیره قشم اجرایی می‌شود.
بهزاد پورمحمد افزود: تجهیزات دائمی لرزه نگاری پیش رفته با استاندارد‌های روز دنیا با توجه به اهمیت استراتژیک جزیره جهانی قشم در شش ماه آینده نصب و راه اندازی می‌شود.
وی گفت: برای تجهیز این ایستگاه سی میلیارد ریال هزینه شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم هم در این مراسم گفت: سالانه بیش از ۴ میلیون گردشگر وارد جزیره قشم می‌شوند و میلیارد‌ها دلار سرمایه‌گذاری از سوی فعالان اقتصادی در این منطقه آزاد انجام می‌شود که با ارتقای مسائل ایمنی می‌توانیم قشم را به یک جزیره پیشرفته و نوآور در کشور تبدیل کنیم.
پیغامی افزود: ایجاد ایستگاه لرزه نگاری قشم که جنوبی‌ترین نقطه برخورد دو پهنه حجاز و ایران به لحظ زمین شناختی است کمک شایانی به پایش مسائل و مخاطرات منطقه، هرمزگان و کل کشور می‌کند.

دیگر خبرها

  • خوزستان لرزید
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری برخط کشور در قشم
  • راه اندازی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • تیتکانلو در خراسان شمالی لرزید
  • تیتکانلو خراسان شمالی لرزید
  • خراسان شمالی لرزید
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند